Irma Reitsma, Anco Hoekema en Wiesje Hoekstra van de organisatie van de Hapsnap wandeltocht. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje.
Irma Reitsma, Anco Hoekema en Wiesje Hoekstra van de organisatie van de Hapsnap wandeltocht. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje. Foto: Actief Media

Hapsnap wandeltocht met culturele verrassingen

JANNUM - Op zondag 2 september vindt de vierde editie van de Hapsnap wandeltocht plaats. Een tocht van 7,5 kilometer voert door en langs weilanden, kerken en boerderijen en laat deelnemers genieten van het prachtige Flieterper landschap.

De Hapsnap wandeltocht is niet geschikt voor wandelaars die graag zo snel mogelijk de finish willen halen. Voor de tocht van 7.5 kilometer kun je gerust de gehele middag uittrekken, want er is onderweg veel te zien, te beluisteren en te proeven.

Tussen 13.30 en 14.30 uur is de start onderaan de Jannumer Terp. Vervolgens loop je door pittoreske dorpjes zoals Ginnum, Reitsum en Lichtaard. Na een korte oversteek over de Dokkumer Ee loop je Jannum weer binnen, waar de finish is. Hier kun je nog even ontspannen op de muziek van Berend Riemersma. Na de laatste culturele verrassing in het kerkje van Jannum, ben je van harte welkom in de schuur van de monumentale boerderij van Jan Massier & Karin Moelands. Hier staan een drankje en een warme hap klaar.

Onderweg kun je genieten van onder andere Popkoor Wad'n Koor uit Holwerd, Toneelvereniging Blau Mandje, het Hapsnap talententeam onder leiding van Inne Bilker, vogeldeskundige Thom Feddema en pianiste Monique van der Ven.
Daarnaast staan de deuren open op de boerderijen van Tjitse & Marijke van der Velde, Jenne & Marianne Deelstra, Mark Kingma & Anneke van der Bijl en Hans Kroodsma & Susan Parmentier. De smaakpupillen worden geprikkeld door palingroker Jan Pier Sierksma en Oldschool Pizza Oudwoude.

Kijk voor meer informatie op
www.kerkmuseumjannum.nl of reserveer alvast een startkaart bij Irma Reitsma, via email: ireitsma71@gmail.com. Je kunt je nog aanmelden tot en met woensdag 29 augustus.