Hanny van Sleen, Tineke de Haan en Baukje Boltjes organiseren aanstaande zaterdag de Wylde Tulpentocht vanuit Ternaard.
Hanny van Sleen, Tineke de Haan en Baukje Boltjes organiseren aanstaande zaterdag de Wylde Tulpentocht vanuit Ternaard. "Voor veel mensen een laatste trainingsronde voor de Kennedymars het weekend er na." Foto: Actief Media

Wandeltocht langs mooiste plekjes bij Ternaard

TERNAARD - Op zaterdag 18 augustus wordt voor de zesde keer de wandeltocht 'de Wylde Tulpentocht' georganiseerd. Deze tocht is prachtig voor iedereen die van de natuur rondom de wadden houdt. De wandeltocht voert langs het wad en de dorpen rondom het dorp Ternaard.

Dit jaar zijn er vier compleet nieuwe routes uitgezet. Ze voeren traditiegetrouw langs leuke items in de regio. De start en finish zijn bij het dorpshuis Tunawerth, Aldbuorren 13, 9145 SE te Ternaard. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn veertig kilometer, twintig, tien kilometer of vijf kilometer. "Voor veel mensen is de Wylde Tulpenroute een trainingsronde voor de Kennedymars die een week later plaatsvindt," vertelt Baukje Boltjes van de organisatie.

5, 10, 20 of 40 kilometer

Voor de veertig kilometer tocht kunnen deelnemers starten tussen 7.30 en 8.30 uur; inleg € 10,00. Voor de twintig kilometer tocht starten de deelnemers tussen 9.00 en 10.00 uur, inleg € 10,00. Voor 10 kilometer start je tussen 10.00 en 11.00 uur, inleg € 5,00 en voor de vijf kilometertocht start je tussen 11.30 en 12.30 uur, inleg € 5,00. Deze laatst genoemde tocht is ook geschikt voor rolstoelen. Kinderen tot en met 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene lopen. Opgeven kan via wyldetulpentocht@gmail.com. Betaling is bij de start waar opgeven ook nog mogelijk is.

Kijk op www.wyldetulpentocht.nl voor meer informatie.

Opbrengst goed doel

De organisatie van de Wylde Tulpentocht is in handen van drie vrouwen uit Ternaard: Baukje Boltjes, Hanny van Sleen en Tineke de Haan. De opbrengst van de wandeltocht gaat jaarlijks naar een goed doel: dat is dit jaar Palm Tree, een kleinschalig opvanghuis in Amanzimtoti in Zuid-Afrika. Hier wordt gezorgd voor vijftien kinderen en kleuters uit het omliggende township. Baukje is hier enkele keren in de wintermaanden geweest, en weet daardoor uit eigen ervaring dat het geld goed terecht komt.

Meer informatie over dit kindertehuis is te vinden op vriendenvanpalmtree.nl. en www.baukjeboltjes-seepma.be-more.nl.