Archieffoto van de jaarmarkt in Dokkum. Aanstaande vrijdag wordt deze weer georganiseerd. Zie ook het recente filmpje met de ActiefPlus-app, geschoten in het gezellige centrum.
Archieffoto van de jaarmarkt in Dokkum. Aanstaande vrijdag wordt deze weer georganiseerd. Zie ook het recente filmpje met de ActiefPlus-app, geschoten in het gezellige centrum. Foto: Johan Kok

Vrijdag 3 augustus is de jaarmarkt in Dokkum

DOKKUM - Op vrijdag 3 augustus vindt voor de vierenveertigste keer de traditionele jaarmarkt in Dokkum plaats. Van 11.00 tot 21.00 uur zullen weer honderden mensen langs een lint van kramen slenteren.

De nadruk van de jaarmarkt ligt in en ronc het gebied van De Zijl, Diepswal, Grote en
Kleine Breedstraat, Hoogstraat, Bargemerk en Koornmarkt. Dit alles in het fraaie historische centrum van Dokkum.

Marktkooplieden verkopen houtsnijwerk, Nepalese artikelen, gerookte paling, zoete deegwaren, poffertjes, zelfgemaakte jam, boerenkaasjes, Chinese artikelen, handgemaakte Zuid Amerikaanse producten, Kip van Krijn en bijvoorbeeld Friese klompen.

Ook is er een een stoel waarop je gemasseerd kunt worden.
Er is een stand van Vluchtelingenwerk die heerlijke zelfgemaakte gerechten van 'All over the World' verkoopt voor een billijke prijs.

Er is nog veel meer te vinden op de Dokkumer jaarmarkt: een leverancier van de firma's Werkman en Terpstra geeft demonstraties van bijzondere producten. De hengelsportvereniging
heeft een kraam om potentiële nieuwe leden te werven. Ze vertellen graag meer over deze sport. Bij de stand van Kr8 kun je terecht voor de algehele mens.

Zalig slenteren langs
een lint van kraampjes

Bij de firma Rosier op de stoep kunt u kennis nemen van de actie rond het Dokkumer Stadsdraaiorgel de Granaet. De heer Anjema vertelt er graag over.

Tussen 16.00 en 20.00 uur schallen over de jaarmarkt de vrolijke klanken van het dixielandorkest McDixie Swing Company.

Vele gezellige terrasjes

Tussendoor kunt u genieten wat Dokkum zoal nog meer te bieden heeft, zoals kanoën, kerk bezichtigingen, museumbezoek en natuurlijk de gezellige terrasjes overal in de binnenstad.