By Auk krijgt tweede winkel in Dokkum

FEANWALDEN - De dames- en kinderkledingwinkel By Auk uit Feanwâlden begint een tweede winkel in het centrum van Dokkum. De winkel zal een brede dames- en kinderkledingcollectie aanbieden.

Eigenaresse Aukje Dijkstra is 11 jaar geleden begonnen met de kinderkledingwinkel in het centrum van Feanwâlden. De laatste drie jaar heeft zij de collectie uitgebreid met dameskleding. Aukje merkt dat dit heel goed samen gaat. Zo goed dat de winkel uit haar jasje groeit. Al een tijdje was zij op zoek naar een groter pand in Feanwâlden, maar kwam niets geschikts tegen. Toen zij per toeval het pand in Dokkum zag, kreeg het idee van een tweede winkel snel vorm. De winkelstad is haar niet onbekend; Aukje is 18 jaar geleden in Dokkum begonnen als verkoopster bij een dameszaak.
In Dokkum zal zij dezelfde soort collectie aanbieden als in Feanwâlden met leuke, hippe kinderkleding vanaf maat 92 en moderne, betaalbare damesmode. Door het tweede pand kan By Auk nog meer maten en merken aanbieden en kan er tussen beide winkels gemakkelijk uitgewisseld worden.

Ook in Dokkum zal By Auk regelmatig modeshows, ladies fairs en vriendinnenavonden organiseren. Voor Aukje de manier om nieuwe collecties onder de aandacht brengen en intensiever contact met de klant te hebben. "Op zulke avonden hoor ik vaak waar behoefte aan is en wie weet, wat dat in de toekomst weer zal brengen!"

De winkel opende op 16 juni op de Koornmarkt 5 in Dokkum en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen.