Onno Loonstra is de derde generatie die Schildersbedrijf Loonstra voortzet, nu aan de Hogedijken 6 in Dokkum.
Onno Loonstra is de derde generatie die Schildersbedrijf Loonstra voortzet, nu aan de Hogedijken 6 in Dokkum. Foto: Ingezonden

Schildersbedrijf Loonstra bestaat 80 jaar

DOKKUM - Vorige maand bestond Schildersbedrijf Loonstra alweer 80 jaar. Onno Loonstra is de derde generatie.

Op 11 april 1938 startte 'pake' Owe Loonstra een schildersbedrijf in Oostrum. Hij begon als eenmansbedrijf, zoals elk dorp destijds wel een schilder had. In de jaren '50 is het bedrijf naar de D.R. Camphuysenstraat in Dokkum verhuisd en begon het steeds groter te groeien. Het bedrijf had er ook een winkel bij waar onder meer verf verkocht werd. Sinds 1985 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie: Hogedijken 6. Onno Loonstra kwam zo'n 30 jaar geleden in de zaak: "Het schilderen vond ik een leuk en creatief vak. In een familiebedrijf rol je er dan gemakkelijk in en eerlijk gezegd: het beviel me wel en ik ben nooit meer weg gegaan." Onno Loonstra is er gepast trots op dat het bedrijf in al die jaren zijn goede naam heeft weten te behouden. De afgelopen jaren is er veel veranderd in het vakgebied. De eisen op het gebied van veiligheid, materialen en dergelijke zijn toegenomen. Ook de wensen van de consument zijn aan veranderingen onderhevig.

Met gemiddeld tien man personeel zit Onno veel op kantoor voor het maken van afspraken en planningen. Ook is hij vaak onderweg om opdrachtgevers te adviseren, opdrachten aan te nemen en om aan te sturen: "Soms moet ik even bijspringen en heb ik af en toe zelf nog een kwast vast. Dat zou ik eigenlijk wel wat vaker willen doen, maar de prioriteit ligt bij het aansturen van het schildersbedrijf."

www.loonstra.nl | Hogedijken 6 | 0519 293 458