Johann Straatsma en Manda Postma zitten voor de showroom van de Scheepstimmerman. Zaterdag vindt in en om het pand de fair @Binnen @Buiten plaats.
Johann Straatsma en Manda Postma zitten voor de showroom van de Scheepstimmerman. Zaterdag vindt in en om het pand de fair @Binnen @Buiten plaats. Foto: Actief Media

Fair in Niawier visitekaartje voor de regio

NIAWIER - In een dorp als Niawier verwacht je niet direct veel bedrijvigheid. Het kleine plaatsje boven Dokkum lijkt op het eerste gezicht vooral een fijne woonplaats voor wie rust en ruimte zoekt. Schijn bedriegt: Manda Postma en Johann Straatsma laten zien dat een klein dorp een visitekaartje voor de regio kan zijn. Op 1 en 2 juni organiseren zij de fair @Binnen
@Buiten waar bijna dertig lokale bedrijven zich presenteren.

Met een mooi woord wordt het serendipiteit genoemd: iets waardevols vinden waar je in eerste instantie niet naar op zoek bent. Manda Postma zat niet zo lekker in haar vel toen ze benaderd werd door Johann Straatsma van De Scheepstimmerman voor de inrichting van een pand in Niawier. Johann bouwt meubels van steigerhout die hij verkoopt in Nederland, maar ook in Duitsland en zelfs op Mallorca en Tenerife. Hij heeft in Niawier een geschikt pand voor zijn meubelwerkplaats gevonden, met ruimte voor een showroom.
"Myn man is in hurdrinfreon fan Johann, sa kaam er by my terjochte", zegt Manda. Interieurstyling is een grote passie van haar. Op haar Facebookpagina en Instagram-account deelt ze haar favoriete interieurafbeeldingen. Het inrichten van de showroom zag ze als een prachtige uitdaging, maar al snel ontstond er nog een idee. "Doe't ik hjir foar it earst binnenstapte tocht ik fuort, dit is in moaie lokaasje foar in fair", vertelt ze. Dit was Johann helemaal met haar eens. Verschillende bedrijven uit de regio werden benaderd.

Waar de meeste fairs zich voornamelijk richten op vrouwen, is @Binnen @Buiten echt een beurs voor iedereen. Er staan meubelzaken en modebedrijven zoals 1622 en 4Jouwer, maar ook bedrijven als Expert en Slagerij Weidenaar. Daarnaast presenteert Volvo van der Schaaf een aantal nieuwe auto's. Ook aan de kinderen is gedacht. Ze kunnen zich laten schminken en zich vermaken op het springkussen, bij de pony's en lachen met de clown. Iedereen is van harte welkom in en rondom de loods van De Scheeps timmerman op de Siercksmawei 18 in Niawier, vrijdag van 13.30 tot en met 21.00 uur en zaterdag van 10.30 tot en met 17.00 uur. Entree: €2,50 (kinderen gratis) om de kosten te dekken. Wat overblijft gaat naar de Cliniclowns.