Inez Timmer wordt begeleid door Peter van der Zwaag en Remko Hoitsma.
Inez Timmer wordt begeleid door Peter van der Zwaag en Remko Hoitsma. Foto: Harrie Muis

Inez Timmer geeft theaterconcert 'Tusken Heimat en Heitelân'

SIBRANDAHUS - Inez Timmer brengt op zondagmiddag 18 maart haar veelgeprezen programma 'Tusken Heimat en Heitelân' op het podium van Kloosterkapel Sibrandahûs. Het theaterconcert begint om 15.30 uur.

'Tusken Heimat & Heitelân' is een heel persoonlijk Friestalig theaterprogramma met veel muziek. Inez Timmer verraadt onder meer waarom het zo lekker zingt 'yn de lijte fan in ko', waarom mannen nooit iets kunnen vinden en/of waarom Duitsers zo gek op volkstuintjes zijn. Inez kan het weten want zij woont al jaren in Duitsland en is daar een gevierde musicalster.

Ze kreeg heimwee naar de Friese taal en het Friese landschap en dat bracht haar terug naar de Friese podia. De laatste jaren treedt ze weer regelmatig met diverse soloprogramma's op 'yn de omkriten' waar het ooit allemaal begon. Een daarvan is het door pers en publiek hoog gewaardeerde muziektheaterprogramma 'Tusken Heimat en Heitelân'.

Ze wordt daarin begeleid door toetsengenie Peter van der Zwaag, die veel bekende artiesten heeft begeleid, onder wie Willeke Alberti. Ook Remko Hoitsma levert voor en achter de schermen zijn (artistieke) bijdragen aan dit programma 'met een happy end'.

Het optreden begint 's middags om half vier. De zaal is open om drie uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie:
www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl