Tijdens de tap-takeover nemen brouwers tijdelijk de tap over om hun eigen bier te tappen.
Tijdens de tap-takeover nemen brouwers tijdelijk de tap over om hun eigen bier te tappen. Foto: Pixabay

Leeuwarden krijgt een nieuw bierfestival

LEEUWARDEN - Er zijn in Leeuwarden en Friesland dit jaar veel activiteiten in het kader van LF2018, Culturele Hoofdstad van Europa. Voor speciaalbiercafé De Markies is er echter één cultuur die boven alles uitstijgt: de cultuur van speciaalbier.

Wie de bierkaart van De Markies weleens in handen heeft gehad weet één ding zeker: dit zijn mensen met hart en passie voor bier! Al jaren laat De Markies haar gasten kennismaken met uitzonderlijke bieren uit binnen- en buitenland, gemaakt door bekende en minder bekende brouwers.

Dit jaar wordt er een bijzondere nieuwe stap gezet. In samenwerking met Neushoorn organiseert De Markies op 22 september een jaarlijks terugkerend bierfestival.
Op het Mata Hariplein, pal voor speciaalbiercafé De Markies en Neushoorn, presenteren maar liefst 13 topbrouwerijen meer dan 100 speciaalbieren. Drie tap-takeovers in De Markies en Neushoorn maken het exclusieve aanbod compleet.

De brouwerijen die deelnemen zijn: De Moersleutel, Oedipus, Grutte Pier, 't Uiltje, De Kromme Haring, BrewDog, Stanislaus Brewskovitch, HopTop Brewery, BE+ER, Kleine Beer, Stone, Het BrouwDOK en Jopen.

Een dj zorgt voor lekkere muziek uit de jaren '70 en '80, én er is een ruim aanbod lekker eten. Bij slecht weer vindt het festival plaats in Neushoorn.
Het festival is van 15.00 tot 23.00 uur en tickets zijn te koop via: www.neushoorn.nl.