Leo Fijen geeft een lezing in het Karmelklooster in Drachten. Hij maakte veel televisieprogramma's.
Leo Fijen geeft een lezing in het Karmelklooster in Drachten. Hij maakte veel televisieprogramma's. Foto: Ingezonden

Lezing Leo Fijen in Karmelklooster

DRACHTEN - Leo Fijen geeft op maandag 19 maart vanaf 20.00 uur de lezing 'Mijn moeder steeds dichterbij' in het Karmelklooster in Drachten.

Komt je moeder dichterbij naarmate het afscheid langer geleden is? Tien jaar geleden schreef Manu Keirse zijn meest persoonlijke boek, over het afscheid van zijn moeder. Leo Fijen las dat boek in het jaar dat ook zijn moeder tien jaar geleden was gestorven. En hij merkte dat het sterven van zijn moeder dichter op zijn huid zat dan hij gedacht had.

In het boek 'Mijn moeder' gaan ze in dialoog, over hoe het afscheid van je moeder jaren later nieuwe vragen en emoties kan oproepen. Want een afscheid blijft vele jaren doorwerken en wordt steeds opnieuw herschreven. Maandagavond 19 maart zal Leo Fijen deze ervaring nader toelichten in het Karmelklooster in Drachten.

Jarenlang tv-journalist

Vanaf 1992 tot 2009 was Fijen presentator (en tot 2008 ook eindredacteur) van het RKK-programma Kruispunt, dat wekelijks bericht over kerk en samenleving. In 2009 werd hij hoofd van de omroep RKK en hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV.

In 1999 ontving hij de landelijke Spaanprijs voor zijn bijdrage aan het kerkelijk en geestelijk leven. Fijen is de laatste jaren bekend door zijn kloosterseries op televisie.
Het Karmelklooster is open vanaf 19.00 uur. Entree: € 15,- inclusief koffie/thee.