Bijeenkomst over rouwverwerking

LEEUWARDEN - "Er is geen leven zonder verlies. We lijden in ons leven tal van verliezen. Het verlies van een geliefde is bijzonder ingrijpend. Verliezen is de keerzijde van het gehecht zijn aan mensen. Rouw wordt daarom wel de achterkant van liefde genoemd.

Veel verliezen geven verdriet door de pijn die ze veroorzaken. Het is verlies, dat ons leven uit het evenwicht brengt en het kost tijd om onze levensgang na zo'n slag te hervinden.

Verdriet bespreekbaar maken

De manier van omgaan met verliezen wordt mede bepaald door levenservaring, onze omgeving en de plaats van de Bijbel in ons leven. Een verlieservaring heeft haar uitwerking op diverse niveaus. Er wordt gesproken van lichamelijke, emotionele en geestelijke aspecten.

Het verlies van een dierbare grijpt diep in, je wordt overspoeld door emoties. Je kunt vastlopen in het verwerken van het verlies. Naar aanleiding van dit onderwerp 'Als het leven pijn doet' willen wij elkaar helpen, onder leiding van Tonneke Bijker het bespreekbaar maken en elkaar bemoedigen." Dit alles meldt de Taakgroep Vorming en Toerusting De Fontein, die de bijeenkomst organiseert.

Thema: Als het leven pijn doet. Spreekster: Tonneke Bijker. Wanneer: Dinsdag 13 maart. Hoe laat: 14.30 uur. Locatie: De Fontein, Goudenregenstraat 77, Leeuwarden.