Lân fan taal trekt vanaf het voorjaar met de Taalkaravaan langs culturele festivals.
Lân fan taal trekt vanaf het voorjaar met de Taalkaravaan langs culturele festivals. Foto: Arjan Kruidhof

Taalkaravaan reist naar Simmerdeis

LEEUWARDEN / DRACHTEN / DOKKUM - Lân fan taal trekt vanaf het voorjaar met de Taalkaravaan langs vijf culturele festivals en grote publieksevenementen. Ook Simmerdeis in Drachten en de Admiraliteitsdagen in Dokkum worden bezocht.

Aansluiting bij Simmerdeis

Het plan was om op 4 en 5 mei met de Taalkaravaan te starten in Drachten. Maar het programma in Drachten - dat in nauwe samenwerking met Explore the North, Afûk en Schouwburg De Lawei tot stand komt - blijkt veel beter te passen bij zomerfestival Simmerdeis.

Ook op Oerol

Op Simmerdeis, een productie van De Lawei, komt Lân fan taal langs met verschillende (meer)talige activiteiten en voorstellingen, geschikt voor jong en oud. De Taalkaravaan-programmering sluit naadloos aan op het speelse en duurzame karakter van het Drachtster festival.

De programmering van de Taalkaravaan per plaats wordt binnenkort bekend gemaakt. Wel al is bekend welke plaatsen, wanneer worden aangedaan.

De tour van festivals

De 'tour' van de Taalkaravaan is als volgt vastgesteld: Oranjewoud Festival: 1 tot en met 10 juni; Oerol Terschelling: 15 tot en met 24 juni; Simmerdeis Drachten: 28 juni tot en met 1 juli; Tall Ships Harlingen:, 3 tot en met 6 augustus; Admiraliteitsdagen Dokkum: 6 tot en met 8 september.