De Grote Kerk wordt met de voorstelling 'Marijke Muoi' omgetoverd tot theatraal universum.
De Grote Kerk wordt met de voorstelling 'Marijke Muoi' omgetoverd tot theatraal universum. Foto: Ingezonden

Marijke Muoi speelt extra voorstellingen

LEEUWARDEN - Marijke Muoi, het uitverkochte ervaringstheater in de Grote Kerk in Leeuwarden, biedt sinds 12 februari, vijf extra voorstellingen aan. Op zaterdagen in februari en maart zijn er matineevoorstellingen te zien.

Alle voorstellingen van het ervaringstheater waren vorige week, twee dagen na de première, geheel uitverkocht. De vraag bleek vele malen groter dan het aanbod. Een beraad resulteerde in vijf matinéevoorstellingen, die op 17 en 24 februari en 3, 10 en 17 maart om 14.30 zullen spelen.

Kaarten € 27,50

De kaartverkoop van deze voorstellingen start op maandag 12 februari om 14.00 uur via www.harmonie.nl en de kaarten kosten € 27,50. De verhoogde ticketprijs is niet zonder reden. "We willen graag extra voorstellingen aanbieden en zo veel mogelijk mensen laten genieten van deze belevenis in de Grote Kerk, maar de kosten daarvan komen boven ons budget. Door de tickets voor deze prijs aan te bieden, kunnen we de matineevoorstellingen bekostigen", aldus producent Freek van Duijn.

Marijke Muoi

Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag - tot en met 17 maart 2018 - verandert de Grote Kerk in Leeuwarden in een indrukwekkend theatraal universum, waar het publiek de woelige gebeurtenissen van 1795 beleeft door de oren en ogen van één van de ooggetuigen van toen. Marijke Muoi vraagt zich af: "Waarom lig ik hier met twee schedels?"