Dolf Jansen (detail).
Dolf Jansen (detail). Foto: Martin Oudshoorn

Ierse Americana-band 'Arborist' treedt op

LEEUWARDEN - De Ierse band Arborist komt van 15 tot en met 22 maart naar Nederland. Zowel Leeuwarden als Heemskerk, Delft, Alkmaar, Rotterdam en Alphen aan de Rijn mogen deze Ierse sensatie in hun stad verwelkomen. Op een aantal plaatsen zal hij samen met Dolf Jansen te zien zijn, waarbij Dolf verhalenderwijs vertelt over Ierland in al zijn facetten.

Arborist is een Ierse band die country, folk en blues in een modern jasje steekt. De stem van leadzanger Mark McCambridge doet denken aan Leonard Cohen en Bill Callahan. De internationale pers is lovend is over deze band ( The Guardian, Mojo). Het is daarom niet verwonderlijk dat Arborist samen met zangeres Kim Deal, van bands als Pixies en The Breeders, een plaat heeft gemaakt. Maar ook in Nederland is Arborist niet onopgemerkt gebleven. Zo liet cabaretier Dolf Jansen weten hoe razend enthousiast hij over deze Ierse band is en blijft een unieke samenwerking in 2018 niet uit.

Arborist met Dolf Jansen

Als het over muziek gaat, kent het enthousiasme van Dolf Jansen geen grenzen, en omdat hij zo enthousiast is over Arborist, zal hij op een aantal plaatsen samen met deze band optreden. Zijn bijdrage bestaat uit een muzikale vertelling, waarbij hij als een troubadour verhalenderwijs over Ierland vertelt in al haar facetten, ondersteund door de muziek van Arborist.

Arborist is hier van 15 tot en met 22 maart. Meer info: www.impresariaatwillem.nl