Een sfeerbeeld van de krystkuier tijdens de kerstavond in Dokkum.
Een sfeerbeeld van de krystkuier tijdens de kerstavond in Dokkum. Foto: Ingezonden

Mooie kerstbeleving voor PKN Dokkum

DOKKUM - Op kerstavond werd er in Dokkum door de Kinderkerk en Kindernevendiensten van de Grote Kerk, De Herberg en De Fontein een krystkuier georganiseerd in samenwerking met Ruth Hanemaaijer. Het werd een groot succes.

Begin december ontvingen de kinderen van deze kerken een uitnodiging om kaartjes op te halen. De laatste kaartjes waren de week voor de kuier voor iedereen nog te krijgen bij de Evangelische Boekhandel in Dokkum.

Het begin van de Krystkuier was om 16.00 uur in de Grote Kerk. Om de zeven minuten startte er een groep van vijfentwintig mensen om de kerstgeschiedenis te gaan beleven.

De route begon op het Bolwerk waar Maria het nieuws kreeg dat ze een belangrijke zoon verwachtte, langs de geboorte van Johannes, de herberg, de herders, het Engelenkoor en de Wijzen uit het Oosten. Tot iedereen weer uitkwam bij de Grote Kerk waar in de stal Jozef, Maria en het kindje Jezus waren.

Ter afsluiting kreeg iedereen in de Grote Kerk wat lekkers en chocolademelk. "Door de medewerking van tachtig vrijwilligers hebben meer dan 500 mensen tijdens deze prachtige krystkuier het Kerstverhaal beleefd", aldus een tevreden organisatie.