Commissielid Sicko Hoogterp van Kloosterkapel Sibrandahûs maakt de opbrengst van het benefietconcert bekend.
Commissielid Sicko Hoogterp van Kloosterkapel Sibrandahûs maakt de opbrengst van het benefietconcert bekend. Foto: Alex Bouma

'Jûn foar de Krystnacht' brengt met
benefietconcert 850 euro op

SIBRANDAHÛS – Het benefietconcert dat zaterdagavond op de 'Jûn foar de Krystnacht' ten bate van de stichting Make-A-Wish werd gehouden in de Kloosterkapel van Sibrandahûs, heeft een bedrag van 850 euro opgebracht.

"Een prachtig bedrag. Hiermee kunnen we weer diverse wensen in vervulling laten gaan''. Dat zei Atje Deinum van Make-A-Wish nadat zij aan het eind van het concert de cheque in ontvangst mocht nemen uit handen van commissielid Sicko Hoogterp van de Kloosterkapel. Stichting Make-A-Wish Nederland ijvert sinds 1989 voor het vervullen van wensen van kinderen/jongeren tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Op de avond van 23 december houdt Kloosterkapel Sibrandahûs traditiegetrouw haar speciale benefietconcert. Dit jaar werd dit muziekfestijn verzorgd door Johan Juckers (ex-Irish Stew) en zijn nieuwe band JJAMM, die deze avond hun allereerste liveoptreden gaven, met veel songs uit de 'sixties'.

Verder waren in het bijna volle kerkje troubadour Bruno en de formatie Gerard & Compagnie van de partij. Ook maakte er nog een 'mystery guest' zijn opwachting in de persoon van Jankobus Seunnenga. Op 28 januari 2018 komt hij samen Dick Vestdijk naar de Kloosterkapel. Omrop Fryslân–deejay Willem de Vries presenteerde het benefietconcert.

De resterende concerten in het seizoen worden verzorgd door Iris Kroes (18 februari), Inez Timmer (18 maart) en Rob Klerkx & The Secret (22 april). www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl