Het Kerst MuziekGala 2017 waar groep 6 en 7 van De Streek uit Ferwert aan meedeed, is zaterdag op tv.
Het Kerst MuziekGala 2017 waar groep 6 en 7 van De Streek uit Ferwert aan meedeed, is zaterdag op tv. Foto: Avrotros

'Op Streek' uit Ferwert in Kerstgala Ahoy

FERWERT/ROTTERDAM - Op donderdag 14 december heeft groep 6 en 7 van CBS Op Streek uit Ferwert opgetreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerstgala 2017 in Ahoy Rotterdam. (TV-uitzending: zaterdag 23 december, 20.30 uur, NPO 3).

De schoolband van 360 kinderen bestond uit alle provinciale winnaars van Lang leve de muziekshow, die na de zomer elke zaterdagavond te zien was op NPO 3. Het Kerstgala werd gepresenteerd door Romy Monteiro, bekend van de musicals, en Buddy Vedder, onder andere acteur in GTST.

Op 19 oktober heeft CBS Op Streek uit Ferwert de Friese show gewonnen van De Fontein uit Damwâld en de Prins Mauritsschool uit Leeuwarden, die na de voorrondes in juni in Sneek waren overgebleven. De overwinning was vooral te danken aan de prachtige videoclip, die in Ferwert was gemaakt aan de hand van het liedje 'Ik ben een dinosaurus'. De uitzending hiervan was op 2 december.

Bij alle muzikale activiteiten werden de leerlingen bijgestaan door een Vliegende Brigadier: meester Anne Martin Koree, slagwerkdocent van Opus 3. Dat slagwerk bij hem de hoofdrol speelt is ook goed te zien in de clip: de kinderen vormen een mini-muziekkorps dat door de straten van Ferwert trekt, zoals soms de plaatselijke brassband Excelsior.

Een van de ouders had voor 14 december een luxe dubbeldekker geregeld, zodat de ouders van de kinderen mee konden reizen.