Pop up-store op niveau in De Schepperij

LEEUWARDEN - In het pand van De Schepperij, zijn binnenkort twee extra vormgevers te vinden met een Pop up-Store & -ecpositie. Goud- en zilversmid Catharina de Vries en illustrator Linda de Haan betrekken twee dagen de eerste etage van het pand aan de Oude Oosterstraat 14 in Leeuwarden.

Ze tonen en verkopen eigen werk: sieraden en objecten, originele illustraties, prenten- en voorleesboeken, kerstkaarten en meer. Hier vindt u originele cadeaus voor de feestdagen. Deze twee dames openden al eerder een Pop Up-store in Burgum. Catharina de Vries vervaardigt in haar atelier in Burgum gouden en zilveren sieraden en objecten. Haar collectie zal in Leeuwarden geƫxposeerd en verkocht worden. Het betreft unieke stukken en sieraden, die in kleine oplages vervaardigd worden. Bijzonder onderdeel van de collectie zijn de 'Triedobjekten', uit zilverdraad opgebouwde sculpturen. U kunt bij Catharina tevens een sieraad naar eigen wens laten ontwerpen.

Linda de Haan is werkzaam als zelfstandig illustrator. Haar specialisme is het maken van prentenboeken. Vorige maand werd ze met haar illustraties voor het prentenboek 'Er zit een gat in - De wereld van Spriet' genomineerd voor de Vredeman de Vries Vormgevingsprijs. Haar debuut 'Koning en Koning' verschijnt binnenkort in het Chinees. De Pop-Up-store/expositie op de eerste etage van De Schepperij is geopend op 20 en 21 december. Van 12.00 tot 19.30 uur gaan de deuren open voor publiek.