Het Joy for Gospel Choir treedt op in Dokkum en werkt ook mee aan de kerstnachtdienst in de Opstandingskerk in Leeuwarden. www.joyforpeople.nl.
Het Joy for Gospel Choir treedt op in Dokkum en werkt ook mee aan de kerstnachtdienst in de Opstandingskerk in Leeuwarden. www.joyforpeople.nl. Foto: Klaas Norg Fotografie.

Kerst bij Joy for People Gospel Choir

DOKKUM - Het Joy for People Gospel Choir brengt het kerstprogramma 'And there was Light' op Eerste Kerstdag 25 december in Dokkum in Kerkelijk Centrum 'De Fontein', Op 'e Keppels 3 om 20.00 uur.

Joy for People Gospel Choir uit Dokkum bestaat uit mensen uit de wijde omgeving van Dokkum. Vanuit de gedeelde christelijke geloofsovertuiging en grote passie voor muziek, gaat het koor voor een hoge kwaliteit in zowel zang, visuele effecten en muzikale begeleiding.
Jaarlijks verzorgt Joy for People Gospel Choir een kerstconcertenreeks. Dit jaar heeft het programma de titel 'And there was Light' gekregen. In deze reeks concerten wil Joy for People stilstaan bij de geboorte van het kleine kindje Jezus in de donkere kerstnacht. "Zo klein, dat zijn grootsheid nog niet door iedereen gezien werd, maar een lichtend voorbeeld en een belofte voor onze toekomst is", vindt Joy for People.

Tijdens de concerten wordt er gecollecteerd voor de Masai-gemeenschap in Kenia. Dit van oorsprong nomadenvolk wordt gedwongen zich steeds meer permanent te vestigen in door de overheid toegewezen, dorre gebieden.

Op particulier initiatief van Chris Jacobse en Harmanna Groothof uit Dokkum wordt door het aanleggen van irrigatiesystemen geprobeerd de Masai-gemeenschap te voorzien in de verbouw van gezond voedsel, het vergroten van de eigenwaarde en meer zelfstandigheid voor de Masai in Kiserian, Kenia.