Burgemeester Marga Waanders en Adje Admiraal doopten
samen het skûtsje Stêd Dockum.
Burgemeester Marga Waanders en Adje Admiraal doopten samen het skûtsje Stêd Dockum. Foto: Marit Anker

Skûtsje Stêd Dockum herleeft bij kerstfair

DOKKUM - Het skûtsje Stêd Dockum is dit jaar in stijl te bewonderen tijdens de kerstfair in Dokkum, vrijdag 15 december van 13.30 tot 22.00 uur. Het schip ligt sfeervol verlicht aan de kade voor hotel De Posthoorn. De bijbehorende stand wordt ingericht als een roef.

Het skûtsje Stêd Dockum was het afgelopen jaar volop in het nieuws. eerst werd bekend dat het skûtsje in Dokkum is gebouwd. Het bleek het verloren gewaande skûtsje van de familie Van der Werf te zijn. Dit resulteerde zelfs in een boek dat gepresenteerd werd tijdens de Admiraliteitsdagen.

Alsnog promotie naar B-klasse

Ook op sportief gebied was het een bijzonder jaar. De IFKS verliep geweldig. Drie maal een derde prijs en een vierde plek in het eindklassement van de C-klasse. Onlangs werd bekend dat Arnold Venema van het Sneker skûtsje Zeldenrust stopt in de IFKS. Zodoende promoveeert skûtsje Stêd Dockum alsnog naar de B-klasse!

In de krappe roef woonde een echtpaar met zes kinderen

Belangstellenden kunnen tijdens de kerstfair een kijkje nemen in de skûtsjeroef. Hier woonde een echtpaar met zes kinderen! De bemanning, schipper en het bestuur van het skûtsje zijn samen met de familie Van der Werf aanwezig, gekleed in de stijl die past bij de historie van het skûtsje én bij de Dickensfair.