Brassband Exselsior uit Ferwert in vol ornaat.
Brassband Exselsior uit Ferwert in vol ornaat. Foto: Ingezonden

Concert van Excelsior met Syrische
trompettist Rani Elias en Gerrit Breteler

FERWERT - Brassband Excelsior bestaat in 2017 120 jaar, vandaar dat de band allerlei festiviteiten organiseert. Na het geweldige optreden met Tet Rozendal in april en de prachtige reis naar Engeland is nu het kerstconcert aan de beurt, zaterdag 16 december vanaf 20.00 uur in de Liudgertsjerke in Ferwert.

Dan speelt de band een speciaal kerstconcert met als thema 'Van (t)huis naar (t)huis'. Excelsior wil graag een link leggen met mensen die op de vlucht zijn en nog steeds niet een huis hebben of zich niet thuis voelen. Hiertoe heeft Excelsior contact opgenomen met een Syrische vluchteling: Rani Elias. Hij is afgestudeerd als trompettist op het conservatorium in Damascus en heeft gespeeld bij het Syrian National Symphony Orchestra. Met Gerrit Breteler wordt zijn verhaal verteld door middel van muziek, zang en gedichten. Elias was professioneel muzikant tijdens de oorlog in Syriƫ. De regering gebruikt musici voor propaganda. Juist daarom werd het orket ook wel het Syrische bloedorkest genoemd.

Brassband Excelsior werd in oktober kampioen in de tweede divisie op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. Die ervaring neemt de brassband mee naar dit kerstconcert. Rode draad is de verbinding tussen de vele landen, culturen en verzoening. Een speciaal concert dat voor Excelsior als een hoogtepunt van 2017 wordt gezien.

Kaarten voor 15 euro kunt u bestellen op info@excelsiorferwert.nl.