Klasina van der Werf is een van de tekstschrijvers.
Klasina van der Werf is een van de tekstschrijvers. Foto: Ingezonden

Gedichtenservice komt op stoom

DOKKUM - De eerste gedichtaanvragen stromen al binnen bij de vier tekstschrijvers uit Noordoost-Friesland die onlangs een sinterklaasgedichtenservice zijn begonnen. Zaterdagochtend zijn ze te vinden bij de Jumbo in Dokkum, waar zij klanten van de supermarkten ter plekke helpen met hun sinterklaasgedicht.

De gedichten worden door Johanna Kommerie, Thea van der Schaaf, Tine van Knijff en Klasina van der Werf gratis op maat gemaakt. Voor ieder gedicht dat besteld, wordt doneert de Jumbo een pakketje met lekkers aan de Voedselbank in Dokkum.

Hoe werkt de actie?

Iedereen die een kant-en-klaar gedicht wil, kan een mail sturen naar info@jumbodokkum.nl onder vermelding van Sinterklaasgedichtenservice. Daarin graag vermelden: de naam, leeftijd en woonplaats van de persoon voor wie het gedicht is bedoeld. Uiteraard willen de tekstschrijvers ook graag het cadeau weten. Door ook een paar anekdotes en een aantal eigenschappen van de ontvangende persoon te noemen, kan het gedicht helemaal op maat worden geschreven.

Een gedicht op maat!

Op zaterdag 2 december ligt het gedicht dan klaar bij Jumbo Dokkum. Klanten van de Jumbo kunnen op die dag ook nog gebruik maken van de last-minute-gedichtenservice. De tekstschrijvers zitten van 9.30 tot 11.00 uur in de winkel om gedichten te maken. Mensen kunnen de gegevens bij hen inleveren en terwijl zij boodschappen doen wordt het gedicht geschreven.