Krimpcafé 'Een Beeld van een Plek'

HOLWERD - Pas je erfgoed aan toeristen en gebruik aan, is wat je van ver haalt altijd beter, of moet je om als kunstenaar te groeien juist het gebied uit? En hoe verbindt je rust en ruimte aan meer economische ontwikkeling? Op het Krimpcafé 'Een beeld van een plek' geven theatermakers, erfgoedadviseurs, kerkenbeheerders, onderzoekers, en bewoners hun kijk op kunst, cultuur en cultureel erfgoed in krimpgebieden, en leggen ze ook hun dilemma's en vragen voor.

In Noord-Nederland is veel prachtige kunst, cultuur en cultureel erfgoed te zien. Het geeft kleur en het geeft ook weer reuring. Maar het zorgt ook voor dilemma's. In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad LF2018 organiseert het Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland samen met het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst een bijzonder Krimpcafé in Holwerd over de rol van kunst, cultuur en cultureel erfgoed in Krimpgebieden.

Lector Krimp en Leefomgeving Elles Bulder van de Hanzehogeschool geeft haar visie op Kunst contra Krimp. En Joop Mulder laat zien hoe hij in de praktijk op het Oerolfestival kunst, cultuur, landschap, reuring en toeristen samen bracht en dat nu met Sense-of-Place langs de gehele Waddenkust probeert. Daarna kiest u een van de workshops op basis van de presentaties en vragen.

Het Krimpcafé vindt plaats in MFA de Ynset en begint om 13.35 uur (inloop vanaf 13.00 uur). Het uitgebreide programma en een aanmeldformulier vindt u op http://www.kennisvoorkrimp.nl/kknn-activiteiten/krimpcafe-een-beeld-van-een-plek.