Houd je je telefoon (met Actief+ app) voor bovenstaande foto, dan kun je een filmpje bekijken van een eerder gehouden bootcamp bij Moddergat.
Houd je je telefoon (met Actief+ app) voor bovenstaande foto, dan kun je een filmpje bekijken van een eerder gehouden bootcamp bij Moddergat. Foto: Ingezonden

Bootcamp op de dijk uitgesteld tot 9 december

MODDERGAT - Tijd voor herhaling: opnieuw komt er een bootcamp op de dijk bij Moddergat. De les wordt gegeven door Anneke Kroodsma van Anneke's Lifestyle Studio. De geplande datum van 18 november is echter verschoven naar zaterdag 9 december.

"We hadden de bootcamp gepland, maar kregen enorm veel reacties, omdat dit samenviel met de intocht van Sinterklaas", vertelt programmeur van 't Garnalenfabriekje Anke Bijlsma.

De bootcamp is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. "Meedoen met het hele gezin dus", aldus de organisatie. "Als ouder ga je vaak met je kind mee naar het sporten, maar kom je zelf niet aan het sporten toe. Bij deze bootcamp langs de dijk, kun je samen in actie komen. In de kwelder bij het Wad beleef je de combinatie van sport en natuur." Alleen ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Veel mensen denken dat Bootcamp Training een buitenvariant van fitness is, maar dat is een misvatting. "Het is letterlijk een andere tak van sport", aldus Anneke Kroodsma. "Bootcamp Training is een cardiovasculaire spierversterkende full body work-out. Het is een optimale combinatie van cardio, kracht, explosiviteit, coördinatie, behendigheid en snelheid."

Een bootcamp is dé manier om allround fit te worden. Je wordt sterker, slanker en fitter. Het is in de basis een training zonder apparaten, hulpmiddelen of materialen en je maakt gebruik van elementen die de natuur en omgeving je bieden. Wat betreft natuur kun je denken aan hoogteverschillen en schelpenpaden. Wat betreft de omgeving kun je denken aan bankjes en traptreden. "Het lichaam is een trainingsapparaat op zich en biedt in combinatie met deze elementen oneindig veel mogelijkheden."

Heb jij zin om tot het uiterste te gaan op een unieke locatie in Fryslân? Meld je aan via info@garnalefabryk.nl of 06 41 60 58 98 en kom op 9 december naar 't Garnalenfabriekje aan het einde van de Mosselbankweg in Moddergat.
Kosten: € 5,- voor volwassen en
€ 2,50 voor kinderen vanaf 10 jaar. De bootcamp is tussen 13.30 tot 14.30 uur.