Cabaretier Pieter Jouke is vrijdag in It Maskelyn.
Cabaretier Pieter Jouke is vrijdag in It Maskelyn. Foto: Ingezonden

Caberetier Pieter Jouke in Hurdegaryp

HURDEGARYP – Caberetier Pieter Jouke komt op vrijdag 10 november, 20.00 uur, met de voorstelling 'Dingen die ik dacht' naar It Maskelyn, Easter Omwei 5 in Hurdegaryp. Entree: € 10,-. 'Dingen Die Ik Dacht' is het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Hij is geleidelijk en volhardend aangestormd, zou men kunnen zeggen.

In zijn programma gaat het over dingen die hij voor een tijdje dacht en dan blijken ze helemaal niet waar te zijn. "Of juist wel." Pieter dacht heel veel en zal je vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. Soepel en ontspannen, met vaart en intelligentie. Hij laat je luisteren, nadenken en keihard lachen.
Kester Freriks in de Theaterkrant over Pieter Jouke: "Briljante redeneringen over de liefde... Jouke weet op intelligente wijze de rijkdom van taal, de valstrikken en de dubbelzinnigheden prachtig uit te buiten. Woord Houden is een verrukkelijke exposé."

"Vooral veel lachen"

Jiska van Sprang, 1erang.nl: "Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen."

"Aan al geslaagde grappen knoopt hij doorlopend onderliggende komische toevoegingen vast", aldus het Dagblad van het Noorden.

"Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn", vindt NRC.