Het NFPC geeft zaterdagavond een gratis optreden, samen met Con Spirito uit Joure.
Het NFPC geeft zaterdagavond een gratis optreden, samen met Con Spirito uit Joure. Foto: Ingezonden

Jong en muzikaal? NFPC daagt je uit:
kom zaterdag naar de Doelstien

DOKKUM – Bij het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum is alleen maar slagwerkers verleden tijd. Met ingang van 1 november wil het showcorps nieuwe leden uitdagen om alle mogelijke brass-instrumenten te bespelen ten behoeve van de melodielijn.

Graag komt het NFPC in contact met jonge blazers, die deze mogelijkheid zien als een uitdaging. Uiteraard kunnen en mogen ook leerlingen die een brass-opleiding volgen zich melden. De muziekvereniging heeft als jeugdbeleid: 'samen spelen in een fijne sfeer, waar het plezier voorop staat'. Naast muziek zijn er natuurlijk ook leuke bezigheden die de jeugd zeker zullen aanspreken.

Inmiddels doet het NFPC al ervaring op door samenwerking met de brass muzikanten van showcorps Con Spirito uit Joure. Voor jonge muzikanten die dit initiatief willen bewonderen en beluisteren, is deze combinatie te zien en te horen op zaterdagavond 28 oktober op de jaarlijkse Shownight van het NFPC in de Sporthal De Doelstien in Dokkum. Aanvang 19.30 uur (deuren open 19.00 uur) en de toegang is geheel gratis.

Ook is het NFPC nog opzoek naar een aantal specifieke muzikanten, in het bijzonder: base line, melodisch percussionist, percussionist in de pit en een drummer.

Nieuwsgierig? Kom naar de shownight en laat je informeren of inspireren. Vragen? Mail naar secretaris@nfpcdokkum.nl of kijk op www.nfpcdokkum.nl.