Sinterklaas neemt Glutenvrije Piet
mee naar Dokkum en elders

DOKKUM - Sinterklaas komt naar Dokkum en wil graag dat alle kinderen daar bij zijn. Ook glutenvrije kinderen. En daarom neemt hij ook een glutenvrije Piet mee.

Voor kinderen die de auto-immuunziekte coeliakie (glutenintolerantie) hebben en daarom een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen, is de intocht van Sinterklaas vaak niet zo'n leuk feest. Je kunt de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen).

Toen Sinterklaas dat hoorde ging hij op zoek naar een Piet die zelf ook glutenvrij moest eten en die heeft hij dus gevonden. Glutenvrije Piet loopt mee met de intocht en zal voor alle kinderen die glutenvrij moeten eten speciale nootjes meenemen. Glutenvrije Piet is te herkennen aan een wit/groen vlaggetje met www.glutenvrij.nl er op.

In de rest van Nederland zal Glutenvrije Piet ook meelopen. Wat we nu al weten is dat hij in ieder geval komt naar Aalsmeer, Assen, Barneveld, Bleiswijk, Boxmeer, Chaam, Dedemsvaart, Elst, Hulst, Leeuwarden, Middelburg, Pijnacker en Wormer.

Via www.glutenvrij.nl zullen alle plaatsen zichtbaar worden. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) en haar vrijwilligers. Monique Stevens, moeder van een kind met coeliakie en vrijwilliger van de NCV, startte deze actie.