Broodjes bakken tijdens een gezellige winterwandeling.
Broodjes bakken tijdens een gezellige winterwandeling. Foto: Stoelwinder fotografie

Winterwandeling door de Lytse Mear

EARNEWÂLD – Papa's en mama's van stoere avonturiers opgelet: het is winter! Tijd voor een leuke en leerzame kidswandeling en gezellig opwarmen bij het kampvuur. Daarom organiseert It Fryske Gea op donderdag 27 december van 14.00 tot 16.00 uur een winterwandeling door de Lytse Mear, inclusief broodjes bakken.

Enthousiaste natuurgids Pieter Visser neemt de kids graag mee op pad. Interesse? Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/winterwandeling-kids of 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

Vergeet niet de regenlaarzen en warme kleding aan te trekken. Je weet namelijk nooit hoe de winter eruit ziet! Zal er sneeuw en ijs liggen? Of kun je lekker stampen in de plassen? Pieter neemt de kinderen mee naar Nationaal Park De Alde Feanen en zorgt dat ze de natuur beter leren kennen.

Ontdek de natuur en de dieren

De kinderen ontdekken hoe de dieren overleven in de vrieskou. Daarnaast zijn er ook nog vogels die speciaal vanuit verre landen naar Fryslân komen om te overwinteren. Na zo'n gezellige wandeling zullen de magen wel rammelen, dus broodjesbaktijd! Hierbij zorgen wij voor een lekker warm vuurtje en dan is het een kwestie van geduld!

Naast dat deze jeugdactiviteit heel erg leuk en leerzaam is, valt er in Nationaal Park De Alde Feanen veel te ontdekken! De frisse winterlucht is ook nog eens hartstikke gezond.