Nieuwjaarsconcert met Valentina Tóth

ALDTSJERK - Zondagmiddag 6 januari om 15.00 uur is in Galerie Bloemrijk Vertrouwen aan de Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk een Nieuwjaarsconcert.

Valentina Tóth (piano en zang) en Lucas van der Vegt (piano) brengen een afwisselend programma met muziek van Joseph Haydn, Franz Schubert, Kurt Weill, Ernö Dohná nyi en Sergei Rachmaninov. Onlangs bracht Valentina Tóth (vaste pianiste bij De Tiende van Tijl - AvroTros) bij het label Challenge Classics een succesvolle tweede piano-CD uit. De toegang bedraagt € 15,- (kinderen tot en met 12 jaar € 5,-). Reserveren kan door een mailtje te sturen aan gbvexposities@gmail.com.

Fotoclub Objectief

HURDEGARYP - Fotoclub Objectief uit Hurdegaryp exposeert tot en met met 20 februari in de bibliotheek van Hurdegaryp foto's van Terschelling, het Wad en de Wâlden. De fotoclub bespreekt en bekijkt elkaars werk. Samen op reis om te fotograferen en allerlei excursies behoren tot de vele mogelijkheden. Ditmaal het resultaat van uitstapjes naar Terschelling, het Wad en beelden uit de Wâlden. De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is tijdens de openingstijden te bezoeken.

Martinushuislezing

BURGUM - Op dinsdag 8 januari 2019 komt de dominicaan en theoloog Stefan Mangnus om 20.00 uur in het Martinushuis aan de Hillemaweg 37 in Burgum spreken over Thomas Halik. Mangnus en Halik hebben gemeen dat ze op een geheel eigen wijze naar de toekomst kijken, anders dan vele van ons huidige gelovigen.

Mangnus zei: "Ik proef in onze cultuur en in onze kerk op dit moment veel angst: angst om kwijt te raken wat ons vertrouwd is, angst voor het onbekende, angst voor wat afwijkt van onze normen, angst om verloren te lopen." Tomas Halik, priester en hoogleraar filosofie en Sociologie schreef een aantal lezenswaardige boeken. Het laatste boek handelt ook over 'Wees niet bang' en over 'Geloof en ongeloof'. Bijdrage inclusief koffie € 3,-

Spelinstuif

BUITENPOST - Net zoals voorgaande jaren organiseert de diaconie van de Protestantse Gemeente te Buitenpost een spelinstuif. In de kerstvakantie lekker springen, klimmen en klauteren .Dit jaar is het op donderdag 3 januari 2019 van 11.00 tot 15.00 uur in de Houtmoune in Buitenpost. Het is leuk voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. De entree bedraagt 5 euro. Ouders/begeleiders mogen gratis naar binnen, maar dienen wel aanwezig te blijven.

"Het geld dat we overhouden, willen we schenken aan Speelgoedbank op Stelten. "