Sinterklaas is weer gearriveerd. Hier doet hij een high five met een meisje in Burgum. Bekijk het filmpje en geniet van de gezellige sfeer en de vrolijke kinderen.
Sinterklaas is weer gearriveerd. Hier doet hij een high five met een meisje in Burgum. Bekijk het filmpje en geniet van de gezellige sfeer en de vrolijke kinderen. Foto: Actief Media

Blijde gezichten bij intocht

21 november - BURGUM - Zaterdag kwam Sinterklaas met zijn gevolg aan in Burgum, Drachten, Buitenpost, Kollum, De Westereen, Ee, Surhuisterveen en Dokkum.

Op de foto doet hij een high five met een meisje in Burgum. Op zondag 2 december komt Sinterklaas opnieuw naar Burgum, dan samen met zijn 'Harrepieten'. Sinterklaas komt met de Zwarte Pieten-brigade eveneens opnieuw naar het centrum van Surhuisterveen. Natuurlijk bezoeken ze het Sinterklaashuis op de Groningerstraat 2, om alle gemaakte surprises te bekijken en in ontvangst te nemen. Daarna gaan ze het centrum in met allerlei leuke activiteiten voor de kinderen, zoals cadeautjes stapelen, fietsring gooien en blikwerpen. Sint leest ook nog de kleintjes voor uit het dikke Sinterklaasboek.

In Oudega komt Sint met zes Bluspieten. zodat in het dorp weer een goed brandweerkorps kan worden gevormd. Helaas is gebleken dat ze het verkeerde materiaal hebben meegenomen. Ook in andere plaatsen in de regio worden Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd.