Kom donderdag 3 januari met de hele familie naar Sportcentrum Drachten voor de Fit, Fun & Food fair.
Kom donderdag 3 januari met de hele familie naar Sportcentrum Drachten voor de Fit, Fun & Food fair. Foto: Pixabay

Op 3 januari Fit, Fun & Food fair in Drachten

DRACHTEN - Gezellig, gezond en sportief het nieuwe jaar inluiden met de hele familie, dat kan donderdag 3 januari in Sportcentrum Drachten, van één uur tot vier uur 's middags. De entree is gratis. Locatie: Leerweg 3 in Drachten.

Er zijn sportactiviteiten, workshops en demonstraties. Het hele Sportcentrum zal deze middag vol staan met kraampjes van sportverenigingen en experts op gebied van voeding en lifestyle. Niet alleen kun je genieten van spectaculaire demo's, toffe workshops en gezellige muziek, maar je kunt ook deelnemen aan sportactiviteiten voor jong en oud.

Naast het sportieve element staan voeding, health en lifestyle centraal. Zo kun je lekkere gezonde hapjes proeven en je laten informeren door onder andere een foodfit coach, een fysiotherapeut, diëtist, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Uniek Sporten, GGD Fryslân, JOGG en diverse sportverenigingen.

(Sport-)activiteiten

De volgende (sport-)activiteiten worden verwacht: klimmuur, yoga, atletiek, bowls, gymnastiek, bridge, shuffleboard, bowling, watersport, schieten, wandelen, honkbal, dans, korfbal en badminton, of op z'n minst informatie over deze sporten en activiteiten.

De volgende organisaties/instanties doen mee aan deze eerste editie van de Fit, Fun en Food fair: GGD Fryslân, MOS (Maatschappelijke Onderneming Smallingerland), Fysio Moleneind, Foodfit Coach, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Uniek Sporten, JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), CJG (Centrum Jeugd & Gezin), EHBO, Sportbedrijf Drachten – Zwemcentrum De Welle, Fitaal de Sportlaan en Praktijk voor Leefstijl.

Wens en waarschuwing

BUITENPOST / BURGUM - De burgemeesters van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Gerben Gerbrandy en Jeroen Gebben, hebben bij wijze van nieuwjaarstoespraakje samen een filmpje gemaakt, waarin ze alle bewoners "Segen yn 't nije jier" wensen, maar ook een veilige jaarwisseling.

De beide burgervaders staan in het filmpje samen voor een brandweerauto. Ze roepen de kijkers-inwoners van de beide gemeenten op, veilig met vuurwerk en carbid om te gaan. En om de hulpdiensten, zoals politie en brandweer, niet te hinderen tijdens hun werk. Ze vragen de kijkers ook, op elkaar te letten en eenzame mensen bij te staan. (Zie ook pagina 3).