Squashteam Drachten aan kop

DRACHTEN - Het Eredivisie squashteam van CS Drachten/Froconsur met manager Sipke Wiersma behield vorige week woensdag de koppositie in de DPD Eredivisie in het Snij Noord Sportcentrum aan de Sportlaan in Drachten tegen DKTP Max Beverwijk.

Na een zenuwslopende avond met een 1-3 verlies van clubheld Derk Kuiper tegen de Beverwijker Seth van der Dussen en een sterke overwinning 3-1 van kopman Declan James op Jens Schoor was het aan uit Opeinde afkomstige Fries Thijs Roukens om de punten binnen te slepen.

Thijs Roukens kwam al snel op een 2-0 voorsprong en dacht aan een makkelijke overwinning maar zijn tegenstander Roberto Kalshoven wist de wedstrijd te kantelen en vocht zich terug tot een 2-2 gelijke stand. Een laatste en alles beslissende game moest de doorslag geven. Met zijn laatste beetje energie verhoogde Roukens in deze laatste game het tempo nog eens waarmee hij Kalshoven de baas bleef en de game met 11-8 wist te winnen.

Met deze overwinning is het CS Drachten/Froconsur gelukt om de koppositie te handhaven en zijn ze daarmee de winterkampioen van dit seizoen.