Het autocrossteam uit Sumar. Midden Albert van der Werf. Links René Haarsma en rechts Anne van der Meulen. In het filmpje dat met de ActiefPlus-app kan worden bekeken vertelt Albert van der Werf over de autocross in Sumar.
Het autocrossteam uit Sumar. Midden Albert van der Werf. Links René Haarsma en rechts Anne van der Meulen. In het filmpje dat met de ActiefPlus-app kan worden bekeken vertelt Albert van der Werf over de autocross in Sumar. Foto: Actief Media

Autocross Sumar wordt spektakel

16 mei - SUMAR - De traditionele autocross in Sumar trekt Pinkstermaandag weer veel autosportliefhebbers naar de Bosweg in Sumar. Ook de zevenenveertigste editie staat garant voor spectaculaire races, in verschillende klassen.

"Wij hebben nu rond de honderddertig deelnemers", zegt Harry van der Meer, mede-organisator en speaker bij het evenement. "Daar zullen ongetwijfeld nog een aantal coureurs bijkomen. In de praktijk zie je dat zich de laatste dagen voor de autocross en zelfs op de dag van de cross zelf nog deelnemers melden. Die schrijven we dan alsnog bij."De coureurs strijden om de eer en om de geldprijzen, die in Sumar altijd weer aantrekkelijk zijn. Het publiek kan rondom het circuit de races volgen en zich vermaken met deze sport. Vanaf elf uur 's ochtends beginnen de manches en in de namiddag worden de finales verreden. Er wordt gereden in de categorieën standaard, damesklasse, vrije standaard, bangerstox, regio en junior. Op de foto het autocrossteam uit Sumar. Midden Albert van der Werf. Links René Haarsma en rechts Anne van der Meulen.