Rinze van der Ploeg en burgemeester Jeroen Gebben poseren bij Skûlenboarch.
Rinze van der Ploeg en burgemeester Jeroen Gebben poseren bij Skûlenboarch. Foto: Ingezonden

Eerste kievitseieren gevonden

28 maart - SKULENBOARCH - Rinze van der Ploeg (49) uit Kootstertille vindt vrijdag 23 maart het eerste kievitsei van Tytsjerksteradiel. Hij vindt het ei om 14.40 uur nabij Skûlenboarch, na maandag ook al het eerste ei van Smallingerland te hebben gevonden, toen samen met Albert Bekkema. De eieren blijven in de nesten.

Zaterdag 24 maart is er een kleine ceremonie aan de rand van het weiland vlakbij de Joost Wiersmaweg in Jistrum. Van der Ploeg ontvangt uit handen van burgemeester Jeroen Gebben het vindersloon van vijftien euro, een oorkonde en een attentie. Het ei is gecontroleerd door iemand van de Fûgelwacht.
Samen met Albert Bekkema is Van der Ploeg ook welkom bij burgemeester Tom van Mourik. Rinze van der Ploeg en burgemeester Jeroen Gebben poseren op de foto bij Skûlenboarch.

Remco Hamstra (29) uit Rottevalle vindt zaterdag rond 18.00 uur het eerste 'ljipaai' van de gemeente Achtkarspelen, in een weiland tussen Surhuisterveen en Harkema. Remco is lid van vogelwacht Augustinusga/Surhuizum.