Op 9 maart houden de ijsverenigingen van Feanwâlden en Feanwâldsterwal een fakkelwandeltocht. De tocht gaat onder andere langs het fietspad naast de ijsbaan. Luister via het filmpje naar de oproep van voorzitter Rieuwert Braaksma.
Op 9 maart houden de ijsverenigingen van Feanwâlden en Feanwâldsterwal een fakkelwandeltocht. De tocht gaat onder andere langs het fietspad naast de ijsbaan. Luister via het filmpje naar de oproep van voorzitter Rieuwert Braaksma. Foto: Actief Media

Fakkelwandeltocht in Feanwâlden

7 maart 2018 - FEANWALDEN - Als er genoeg ijs ligt, wordt er in Fean wâlden traditiegetrouw een fakkeltocht georganiseerd. Dit was echter al jaren niet meer gelukt. Daarom komt een lid van ijsclub Eendracht tijdens de ledenvergadering met het idee om die fakkeltocht over het land te houden.

Ook al kan de tocht worden aangekondigd vanaf het ijs, op 9 maart voert een tocht van ongeveer zeven kilometer door het dorp en de natuur. Onderweg verlichten fakkels de route. De fakkelwandeltocht is geschikt voor deelnemers van elke leeftijd. Aanmelden kan bij hotel en eetcafé 't Dûke Lûk.

Deelnemers betalen vijf euro, kinderen 2,50. Daarvoor krijgen ze een stempelkaart en onderweg is er koek en zopie, en snert. Na de tocht krijgt iedereen een welverdiende medaille. "Een uniek evenement", vertelt voorzitter van ijsclub Veenwouden Rieuwert Braaksma. "Als dit een succes wordt, dan is er kans dat we het vaker organiseren." De tocht komt voort uit een samenwerking tussen twee ijsclubs. IJsclub Veenwouden heeft een ijsbaan naast het spoor, en Eendracht maakt bij vorst gebruik van het buitenwater in De Lodenhel.