De presentatoren Martijn Krabbé, Caroline Tensen en Winston Gerschtanowitz met de cheques op It Breed in Eastermar.
De presentatoren Martijn Krabbé, Caroline Tensen en Winston Gerschtanowitz met de cheques op It Breed in Eastermar. Foto: Actief Media

Deel Eastermar wint 53,9 miljoen

3 januari - EASTERMAR – De grootste prijs ooit van de Postcodeloterij, de Postcodekanjer, valt maandag 1 januari in Eastermar: 53,9 miljoen euro.

De helft gaat naar twee gezinnen aan de Industrieweg in Skûlenboarch, met postcode 9261 XC. Het ene gezin wint bijna negen miljoen (met één lot), het andere bijna 18 miljoen euro (met twee loten). De rest gaat naar de andere Postcode-deelnemers in Eastermar met de postcode 9261. "Wy hawwe fannacht net sliept", zeggen de Kanjer-winnaars Romke en Sonja en naaste familieleden.

Het echtpaar speelt al zo'n vijftien jaar met de postcodeloterij mee. Ze hebben nooit iets verwacht te winnen. Helemaal niet de hoogste prijs ooit door de Postcodeloterij uitgekeerd op één adres. Behalve de media-medewerkers van het tv-programma De Postcodeloterij zijn ook veel verslaggevers en fotografen van andere media in het dorp te vinden.
De hoofdprijswinnaars Romke en Sonja krijgen van presentator Martijn Krabbé (links op de foto, naast Caroline Tensen en Winston Gerschtanowitz) de cheque van 17.966.667 euro.