Catharinus en Tjitske van Balen 'knopen' de pontons van de firma Knol uit Aldeboarn aan elkaar, die kraanmachinist Hans in het water legt. 
 De pontons dienen twee dagen als extra kade aan de overkant van het Wartenster Wiid.
Catharinus en Tjitske van Balen 'knopen' de pontons van de firma Knol uit Aldeboarn aan elkaar, die kraanmachinist Hans in het water legt. De pontons dienen twee dagen als extra kade aan de overkant van het Wartenster Wiid. Foto: Actief Media

Theater op Wartenster Wetter Wille

12 september - WARTEN - Wartenster Wetter Wille voegt dit jaar (serieus) theater toe aan de muzikale en watersportactiviteiten en het straattheater. Zaterdag 15 en zondag 16 september kun je er wellicht bijna over de hoofden lopen vanwege de gezellige drukte.

Het dorp komt die twee dagen vol te liggen met historische schepen die met de sail-in langs komen varen. Aan het Nypaed staan verschillende ambachten. Muziek klinkt er van 'dweilorkesten' en shantykoren. Er is straattheater georganiseerd door TS Warten. In de NH-kerk wordt een half uur durende theaterproductie gespeeld over wijlen de acteur Rense Westra, die in Warten woonde en daar ook begraven ligt. Museum Warten heeft haar deuren open met een expositie van 'de fiskerij'.

Dit jaar voor het eerst is er op het jachthaventerrein een ondernemersplein (vooral ondernemers uit het dorp). Dit evenement wordt om de twee jaar door vrijwilligers georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de website www.wartensterwetterwille.nl.