Een deel van de gebruikers van Glinstra State in Burgum poseert voor het gerenoveerde gebouw in Burgum. Scan de foto voor een rondleiding door het fraai verbouwde pand.
Een deel van de gebruikers van Glinstra State in Burgum poseert voor het gerenoveerde gebouw in Burgum. Scan de foto voor een rondleiding door het fraai verbouwde pand. Foto: Actief Media

Glinstra State heropent met feest

5 september - BURGUM - Muziek, zang, dans, sport en spel, maar ook informatie over de activiteiten in het komende seizoen: dat alles vind je de komende week in en rond Glinstra State in Burgum.

Hier is nu het plaatselijke sociaal-cultureel werk gevestigd, nadat het gebouw een flinke renovatie heeft ondergaan. De feestweek sluit enerzijds een lange periode van bijna twee jaar voorbereiding en uitvoering af. Maar is ook de start van het nieuwe seizoen van het sociaal-cultureel werk in Burgum. De Friestalige zangeres Griet Wiersma opent maandagmiddag het geheel.
's Avonds is de officiële heropening, muzikaal bijgestaan door Los Bandidos uit Garyp. Er is alle dagen het een en ander te doen in of bij het gebouw tussen de Schoolstraat en de Freerk Bosgraaf strjitte. Alleen op zaterdag is het gebouw niet voor iedereen open, maar alleen voor 'buren' en de vele vrijwilligers en medewerkers.

Het complete feestprogramma én het overzicht van de activiteiten van het komend seizoen staan in een brochure, die in Burgum huis-aan-huis wordt verspreid.