Eelke Bakker uit Dokkum is de oudst levende man in de Benelux: zaterdag is zijn honderdachtste verjaardag.
Eelke Bakker uit Dokkum is de oudst levende man in de Benelux: zaterdag is zijn honderdachtste verjaardag. Foto: Actief Media

Eelke Bakker 108 jaar

25 juli - DOKKUM - Eelke Bakker uit Dokkum wordt 28 juli 108 jaar. Hij is geboren in 1910 op Ballum, Ameland. Hij is de oudst levende man van Nederland en sinds 7 maart 2018 zelfs de oudste man van de Benelux.

Bakker wordt geboren in het dorpje Ballum op Ameland. In 1928 verhuist hij, op 18-jarige leeftijd, naar Anjum, waar hij werk vindt bij een boer. Verder werkte Bakker bij Rijkswaterstaat, onder andere aan de bouw van de Afsluitdijk en de Deltawerken in Zeeland. Hij trouwt in Metslawier met Bauktje Sonnema, die in 2007 op 92-jarige leeftijd sterft. Samen krijgen ze vier kinderen (drie zonen en een dochter). Eén zoon overlijdt in 2010. Bakker heeft elf kleinkinderen, dertien achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen. Binnenkort verwacht hij zijn vierde achterachterkleinkind.

Sinds 1959 woont hij in de Friese stad Dokkum, waar hij nog altijd zelfstandig woont in een eigen huis. Zijn geheim is elke dag roggebrood met spek eten en genieten van het leven. Bakker houdt nog steeds van een grapje.