Gert Oonk  en Peter Horsthuis van Rotary Dokkum bespreken met buitenzwemmer Maarten van der Weijden wat er organisatorisch moet gebeuren voor het meezwemevenement in Dokkum.
Gert Oonk en Peter Horsthuis van Rotary Dokkum bespreken met buitenzwemmer Maarten van der Weijden wat er organisatorisch moet gebeuren voor het meezwemevenement in Dokkum. Foto: Actief Media

Zwemtocht Maarten van der Weijden

11 juli - DOKKUM - Rotary Dokkum maakt zich sterk voor het 11Steden-meezwemevenement op maandag 20 augustus in Dokkum.

Maarten van der Weijden (midden op foto met Gert Oonk en Peter Horsthuis van Rotary Dokkum) gaat een ultieme uitdaging met zichzelf aan en probeert de volledige elfstedentocht in drie dagen en twee nachten te zwemmen. Daarmee wil hij genezing van kanker voor iedereen mogelijk maken. Maarten van der Weijden gaat de tocht der tochten, 220 kilometer, zoveel mogelijk non-stop zwemmen. In iedere stad worden meezwemevenementen georganiseerd waarbij mensen kiezen uit twee afstanden: 500 meter ("dat zijn twintig baantjes in het zwembad") of twee kilometer. De pijn die hij had toen hij zelf kanker had - zeventien jaar geleden - is olympisch kampioen buitenwaterzwemmer Maarten van der Weijden bijna vergeten. Wat hem echter nog dagelijks pijnigt zijn de gedachten aan mensen die kanker hebben en daar niet van genezen. Daarom zet hij een enorm zwemspektakel op poten.