Gina van Wijk wordt bedankt voor haar leuke, spontane actie. Assistent-uitvoerder Michiel van der Veen overhandigt haar een bloemetje. Bekijk ook het filmpje.
Gina van Wijk wordt bedankt voor haar leuke, spontane actie. Assistent-uitvoerder Michiel van der Veen overhandigt haar een bloemetje. Bekijk ook het filmpje. Foto: Actief Media

Werklieden Splitting bedanken Gina

4 juli - DRACHTEN - "Het is toch eigenlijk een geweldige geste", zegt Siemen Gjaltema uit Harkema, een wegenbouwer die enkele maanden werkte aan de reconstructie op de Splitting in Drachten. Hij heeft het over Gina van Wijk.

Ze woont aan de Splitting en voorziet de werkmannen maandenlang dagelijks van koffie. Kraanbedrijf de Gebroeders Kok uit Bakkeveen en wegenbouw- en rioleringsbedrijf Van Gelder uit Elburg zijn bijna een jaar bezig geweest met hun project aan De Splitting. Er is nieuwe riolering aangelegd en het wegdek en fietspad zijn volledig vernieuwd.Gina van der Wijk woont aan de Splitting. "Toen wij bij haar voor het huis bezig waren met graafwerkzaamheden, kwam ze naar buiten en bracht ons warme chocolademelk", vertelt grondwerker Siemen. Bijzonder is dat ze niet alleen de mensen die bij haar voor de deur werkten trakteert, maar ook alle andere stratenmakers, grondwerkers en kraanmachinisten. Dagelijks komt Gina langs met koffie, thee en limonade. Als het warm is komt ze met ijs en soms meloen. Iedere dag doet ze haar ronde. "Het is heel gezellig om te doen hoor", verzekert ze nadat ze van Michiel van der Veen (foto) een bos bloemen krijgt.