De werkgroepleden nodigen alle Burgumers uit om mee te doen. V.l.n.r. Siebe Siebenga, Geesje Duursma, Emmie Soepboer en Atsje Lettinga. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App.
De werkgroepleden nodigen alle Burgumers uit om mee te doen. V.l.n.r. Siebe Siebenga, Geesje Duursma, Emmie Soepboer en Atsje Lettinga. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App. Foto: Actief Media

Burgumers maken wereldbol

7 februari - BURGUM - Oranje Ferbynt wil met het project Wereldburgumer - Gruts(k) benadrukken hoe trots Burgumers op hun dorp kunnen zijn.

Het idee voor het project komt van Oranje Ferbynt. Om uiting te geven aan deze trots en de onderlinge verbinding, willen de initiatiefnemers van Wereldburgumer, samen met zoveel mogelijk Burgumers een kunstwerk maken in de vorm van een stalen wereldbol. "Daarop komen vlakken, die de deelnemers zelf kunnen invullen met wat ze maar kunnen bedenken, om vorm te geven aan die verbinding en die trots. We willen dan ook zoveel mogelijk Burgumers enthousiast maken om mee te helpen, zodat het een project wordt voor en door het dorp." Op 6 en 7 juli wordt het het levensgrote object naar Leeuwarden gebracht. Op 8 juli is de Wereldburgumer bol onderdeel van "8ste dag", een project in het kader van Kulturele Hoofdstad LF 2018.

De werkgroepleden nodigen alle Burgumers uit om mee te doen. V.l.n.r. Siebe Siebenga, Geesje Duursma, Emmie Soepboer en Atsje Lettinga.