Theatermaker Folkert Wesseling, danseres Ilja Rozenberg en zanger en
liedjesschrijver Adri de Boer (v.l.n.r.) treden zaterdag op in Garyp.
Theatermaker Folkert Wesseling, danseres Ilja Rozenberg en zanger en liedjesschrijver Adri de Boer (v.l.n.r.) treden zaterdag op in Garyp. Foto: Ingezonden foto

Benefietconcert 'De waarmte fan desimber'

GARYP – Theatermaker Folkert Wesseling, zanger en liedjesschrijver Adri de Boer en danseres Ilja Rozenberg treden met z'n drieën op in een bijzonder benefiet-kerstconcert: 'De Waarmte fan Desimber'. Dat geven ze zaterdagavond 22 december in de Andreaskerk in Garyp.

De opbrengst gaat naar 'Gods Golden Acre', een weeshuis in Zuid-Afrika, opgericht door
Heather Reynolds. De 'Súd-Afrikagroep' van Garyp en Sumar is al tientallen jaren betrokken bij dit weeshuis en blijft zich nog altijd inzetten voor dit goede doel. Nu voor 'Project Skoolbus'. Met het ingezamelde geld kan het wagenpark van Gods Golden Acre vernieuwd en onderhouden worden, zodat de weeskinderen veilig naar school kunnen worden gebracht.

Ilja Rozenberg, Folkert Wesseling, Adri de Boer

Folkert Wesseling vertelt hoe de samenwerking van de drie theaterartiesten tot stand kwam: "Adri de Boer en ik kamen elkoar wolris tsjin yn téaters en by optredens. De lêste pear jier hawwe wy tegearre optredens fersoarge yn in bus. En Adri hat yntusken de cd 'De waarmte fan desimber' makke en útbrocht." Muziek daarvan is vervlochten in de voorstelling.

Danseres Ilja Rozenberg zat ooit op dezelfde school als Folkert Wesseling, in Gorredijk. Ze werkten ook beiden mee aan de 'iepenloftfoarstelling fan Opsterlân' 'Billy Elliot', waarin Folkert de rol van Billy Elliot speelde. Dat is een jongen die beslist balletdanser wil worden, ook al ziet z'n naaste familie dat niet zo zitten. Wesseling moest dus ook balletoefeningen doen en kreeg daartoe onderricht van Ilja Rozenberg, die ook in het stuk meespeelde.

Voorverkoop in Garyp

Zaterdag 22 december, vanaf 20.00 uur, Andreastsjerke (Greate Buorren 21), Garyp. Entree: vijf euro. Voorverkoop: Spar Bijlsma en Elzinga Diervoeders, Garyp.