Martinushuislezing over Tomas Halik

BURGUM - Op dinsdag 8 januari 2019 komt de dominicaan en theoloog Stefan Mangnus spreken over Tomas Halik. Mangnus en Halik hebben gemeen dat ze op een geheel eigen wijze naar de toekomst kijken, anders dan vele van de huidige gelovigen.

Mangnus zei: "Ik proef in onze cultuur en in onze kerk op dit moment veel angst: angst om kwijt te raken wat ons vertrouwd is, angst voor het onbekende, angst voor wat afwijkt van onze normen, angst om verloren te lopen. Mij valt het op hoe vaak Jezus in het evangelie tegen zijn leerlingen zegt: "Wees niet bang!" Ja, als je leerling van Jezus wilt zijn, zul je kwijtraken wat je vertrouwd is, zoals Jezus zelf alles kwijtraakte, tot op het kruis toe. Leerling van Jezus zijn betekent pelgrim zijn naar een land dat je niet kent, naar mensen die je niet kent. Maar die nieuwe werelden en die nieuwe mensen, ze zijn allemaal door God geschapen, God is in hen al aanwezig. Daarom: "Wees niet bang!""

Tomas Halik is priester en hoogleraar filosofie en sociologie

Tomas Halik, Tsjechisch priester en hoogleraar filosofie en sociologie, schreef een aantal lezenswaardige boeken, zoals 'Ik wil dat jij bent' en 'Geduld met God'. Het laatste boek handelt ook over 'Wees niet bang' en over 'Geloof en ongeloof'. Het belooft een inspirerende en boeiende avond te worden.

20.00 uur | Martinushuis
Hillamaweg 37 Burgum | € 3,-