Sam Bosma uit Oentsjerk ziet haar doelpoging gepareerd door Laura Hummel van Drachtster Boys.
Sam Bosma uit Oentsjerk ziet haar doelpoging gepareerd door Laura Hummel van Drachtster Boys. Foto: Ingezonden

VV Hardegarijp afgedroogd door Veenwouden

HURDEGARYP - SC Veenwouden gaat met een prima gevoel de winterstop in want de derby in en tegen Hardegarijp werd met 0-6 gewonnen. SCV nam wat afstand van de onderste drie plaatsen op de ranglijst. Wytze Veenstra scoorde drie keer, Rinse Procee twee keer en Sybrand de Graaf één keer.

Be Quick Dokkum verloor in Steenwijk van Olde Veste '54. Na de 1-0 achterstand leek er nog van alles mogelijk, maar de snelle treffer na de theepauze was beslissend. Be Quick moest steeds meer risico's nemen en zag de thuisclub in de slotfase uitlopen naar 4-0.

De laatste wedstrijd voor de winterstop leverde voor de supporters van Broekster Boys een spektakelstuk op en een dik verdiende 2-1 overwinning, die pas in de slotseconden gemaakt werd. Daarmee deed Broekster Boys goede zaken en moest nummer 4, PKC, met de staart tussen de benen van het veld. Vincent Hoekstra en Delachance Sabuni scoorden.
ONT blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen in de derde klasse. De Opeindenaren verloren voor de vierde keer op rij, met 2-1 van VV Zwaagwesteinde. De doelpunten van Zwaagwesteinde waren van Lieuwe de Roos. Het zaalteam van De Wâlden ontsnapte aan een nederlaag. Met nog acht minuten te spelen en een 1-1 stand stormde Daphne de Jong alleen op de veste van keepster Geeske van der Meulen af. De goalie van De Wâlden voorkwam een voorsprong van Drachtster Boys 3. Daarna bezorgde spits Lisa Grendel De Wâlden drie punten. Door deze 2-1 overwinning springt De Wâlden naar de tweede plek op de ranglijst.