De jongste groep van V en V won een tweede prijs op danswedstrijden in Lemmer.
De jongste groep van V en V won een tweede prijs op danswedstrijden in Lemmer. Foto: Bea Westerdijk

Release schittert op NK Twirl, podium voor V en V

ALMERE - Op 25 en 26 november en afgelopen weekend werden er voorrondes gehouden voor de Nederlandse kampioenschappen Twirl in Almere.

De meiden van Release in Dokkum lieten zich van hun beste kant zien. Met als resultaat dat Ketsia Gruintjes zich heeft geplaatst voor het Nederlands kampioenschap op 12 januari met haar 1 baton en solo Dance Twirl in de Preteen Intermediate.

In het weekend van 15 en 16 december waren Emmaly Bakker, Fiona Dorenbos, Marije Kok en Nancy Dootjes aan de beurt om hun kunnen aan de jury te laten zien. Dat resulteerde voor Marije Kok in plaatsing voor het NK op 12 januari met haar solo Dance Twirl in de Senior Intermediate. De C-Crew-meiden zetten een spetterende show neer en werden zevende van Nederland in de small team Dance Twirl Juvenile. De B-groep scoorde met een stoere show een achtste plek van Nederland in de Small Team Dance Twirl Junior. Nancy Dootjes behaalde een verdienstelijke negende plek met haar Super-X-Strut in de senior beginners.

LEMMER - In Lemmer vonden de Level Up Danswedstrijden 2018 plaats. Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd is een feestelijk evenement voor elk niveau dansgroepen. V en V Garyp onder leiding van Wietske Dorenbos kwam in actie met drie dansgroepen in diverse categorieën. Op de muziek van onder andere Kinderen voor Kinderen en de film Mamma Mia lieten de groepen prachtige dansen zien. En met resultaat: elke dansgroep behaalde een podiumplek.
De jongste groep tot en met 8 jaar werd met hun 'bijzondere' optreden tweede en kreeg de zilveren beker uitgereikt. Voor de groepen tot en met 9 jaar en de groep 14+ waren er derde plaatsen en natuurlijk ook een mooie, bronzen beker.