Dubbel verlies Drachtster basketballers Penta

DRACHTEN – Zowel de dames als de heren van basketbalvereniging Penta uit Drachten verloren hun wedstrijd afgelopen zaterdag. De heren gingen zelfs met forse cijfers onderuit.

Waar de dames van Penta de week daarvoor nog stuntten door de nummer twee te verslaan, lukte het deze week in Sportcentrum Drachten niet om de nieuwe nummer twee Moestasj te verslaan. Tot 19-20 in het tweede kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een tussensprint van Moestasj doorbrak het evenwicht, waardoor Penta na korte tijd tegen een 19-35 achterstand aan keek.

De Drachtsters gaven zich echter niet gewonnen.

Vechtend voor ieder punt kwam Penta langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Via 32-42 begin vierde kwart, kwam Penta steeds dichterbij, maar kwam uiteindelijk te kort: 47-51. De heren van Penta hadden een off-day in Groningen.

Penta faalt volledig

Tot 16-15 eind eerste kwart kon Penta partij bieden tegen Pink Stars. Daarna faalde Penta volledig.

Pink Stars was alerter in de verdediging en de rebound en schoot veel beter dan Penta. Via 40-25 bij rust werd een 80-38 eindstand bereikt.