Korfbalnieuws

SNEEK - De korfballers van KV Drachten/Van derf Wiel speelden zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen De Waterpoort uit Sneek. Winst zou betekenen dat Drachten aansluiting zou houden met de koplopers. Verlies zou afhankelijkheid van anderen betekenen en dus een zaalseizoen in de achtervolging moeten. Drachten verloor de wedstrijd met 25-22. De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 5, Jelmer Faber 4, Ilse van der Meulen 4, Milan Mulder 3, Larissa Braam, Marc Akerman, Siemen Jan Miedema, Lyssa van der Ende, Dennis de Haan en Wilfred Oostra, allen 1 doelpunt.

HURDEGARYP - De korfballers van Quick '21 uit Oudega wonnen van De Wâlden. Vanaf de vierde tot de elfde minuut was Quick '21 goed bezig en wist langzaam uit te lopen naar 7-2. Na een time-out wist De Wâlden weer langszij te komen tot 8-8. Na rust ging de score om en om, maar Quick '21 bleef aan de goede kant van de score en nam een voorsprong van vier doelpunten. Vanaf dat moment konden ze de wedstrijd zakelijk uitspelen: 21-16.

GRONINGEN - Vlug en Vaardig uit Garyp kwam tekort bij de Parabool uit Groningen. V en V opende wel direct de score. Al snel namen de Groningers het initiatief over door een voorsprong van 4 tot 5 doelpunten te creëren. Beide ploegen bleven daarna scoren, wat resulteerde in een ruststand van 17-11 in het voordeel van de Groningers. In het laatste deel van de wedstrijd werd het gat tussen de Parabool en V en V groter. De wedstrijd eindigde in een verdiende maar geflatteerde 33-23.