De Rotary Santa Run wordt gehouden voor de Naturij in Drachten.
De Rotary Santa Run wordt gehouden voor de Naturij in Drachten. Foto: Ingezonden

Santa Run in Drachten voor de Naturij

DRACHTEN - Na het succes van vorig jaar wordt op zaterdag 22 december in Drachten de tweede Rotary Santa Run georganiseerd in het centrum van Drachten. Dat wordt een geweldig festijn. De start is om 14.00 uur.

De Rotary Santa Run is een funrun waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours lopen, wandelen, dansen, huppelen, rennen voor het goede doel dwars door het centrum. Onderweg worden de lopers aangemoedigd door dweilorkest de Wettertoerkapel. Iedereen kan deelnemen aan de drie kilometer lange run. Het inschrijfgeld bedraagt € 10 per persoon en voor dat bedrag ontvangt de deelnemer een startnummer, Santapak en na afloop een herinneringsmedaille en een versnapering bij de finish. De pakken kunnen op zaterdag 22 december tussen 11.00 uur en 14.00 uur worden opgehaald. Afhaallocatie: Kerkstraat 10 (magazijn); de straat tussen De Graancirkel en café Het Raadhuis.

Op zaterdag 22 december start de Santarun vanaf 14.00 uur vanaf het Raadhuisplein (terras van 'De Graancirkel') in Drachten. Een half uur voor aanvang van de Run begint de warming-up op het Raadhuisplein onder leiding van sportclub De Raai. Er zijn prijzen beschikbaar gesteld. Het goede doel is Kinderboerderij De Naturij, die de Konijnenheuvel toegankelijk wil maken voor minder validen. Meld je aan op de site van de Santa Run Drachten: drachten.rotarysantarun.nl