De Piipegaeltsje Sjongers brengen zeemansliederen en shanty's.
De Piipegaeltsje Sjongers brengen zeemansliederen en shanty's. Foto: Ingezonden

Kerstconcert met Piipegaeltsje Sjongers

ROTTEVALLE - De Piipegaeltsje Sjongers zingen op vrijdag 21 december tijdens een sfeervol kerstconcert hun shanty's en zeemansliederen in de DGkerk aan de Haven 16 te Rottevalle. Naast dit repertoire zingen ze ook een aantal kerstliederen.

Afgewisseld met Iers repertoire Egbertien van Langeveld

Het is al een jarenlange traditie om zo vlak voor de kerst een concert met een gastmuzikant te organiseren in het kerkje aan de haven.

De Piipegaeltsjes Sjongers zijn al actief sinds 1994 en treden op verschillende plaatsen op. Ze zingen hun shanty's en zeemansliederen met veel enthousiasme. In de haven liggen de sfeervol verlichte skûtsjes en ook de straat is feestelijk versierd. De optredens van het koor worden afgewisseld door Egbertien van Langeveld. Zij zingt voornamelijk haar eigen en Iers repertoire en begeleidt zichzelf op gitaar. Ook worden er een aantal liederen gezamenlijk gezongen.

Het koor wordt begeleid door trekharmonicamuzikanten en in hun bijna vijfentwintigjarig bestaan hebben ze op vele plaatsen zowel in binnen- en buitenland met veel enthousiasme en succes opgetreden.

De organisatie is in handen van: St. 'Freonen fan de Rot', skûtsje v.o.f 'het Bruine Leven' en de Compagnons.

Vrij entree. Aanvang: 19.45 uur. Inlichtingen, tel. 06-55864180.