DJ Okky draait zaterdag voor het laatst Stappen als Toen. In het filmpje (ActiefPlus-app) geeft hij dj-tips en gaat hij nog eens terug naar It Jaske.
DJ Okky draait zaterdag voor het laatst Stappen als Toen. In het filmpje (ActiefPlus-app) geeft hij dj-tips en gaat hij nog eens terug naar It Jaske. Foto: Actief Media

DJ Okky: "Zelfs 'Stappen als Toen' is verleden tijd"

DRACHTEN - Zaterdagavond 22 december organiseert Poppodium Iduna voor de laatste keer 'Stappen als Toen' met DJ Okky. Deze dans- en muziekavond die traditiegetrouw een aantal maal per jaar in Iduna plaatsvindt, grijpt terug naar de illustere jaren '80 en '90. Maar aan alles komt een eind en soms is het tijd voor verandering, vandaar dat komende zaterdag voor Iduna de allerlaatste 'Stappen als Toen', plaatsvindt.

DJ Okky kijkt in het bij dit artikel horende filmpje 'DJ Okky nog weer even bij It Jaske' terug op de tijd dat hij wekelijks in It Jaske draaide. "Discotheek It Jaske was in de jaren tachtig en negentig bekend in Drachten," zegt Alle Dijk, die als tiener al begon met het draaien plaatjes voor anderen. "Mijn eerste baantje had ik in de plaatselijke stamkroeg, vlakbij huis: Het Trefpunt in Hurdegaryp."

DJ Okky maakte naam en werd steeds vaker gevraagd. Vele jaren was hij de man die het publiek uit zijn dak liet gaan op nummers van bands als Joy Division, The Prodigy, Gruppo Sportivo, Nirvana, Faithless, The Smiths en The Specials. Negen jaar geleden bedacht Iduna dat het leuk was voor veertigers en vijftigers om een paar maal per jaar te kunnen dansen op de muziek uit hun jeugd. "Het sloeg meteen enorm aan", vertelt DJ Okky. "De laatste jaren zie je echter dat er niet méér, maar eerder minder bezoekers komen. Dan wordt het tijd om weer wat nieuws te verzinnen."

Het kan dus nog één keer, dansen en het gevoel van toen ervaren. DJ Okky neemt vanaf 21.00 uur plaats achter de draaitafels en trakteert het publiek op de beste alternatieve hits van de jaren 80 en 90.

Poppodium Iduna, Oliemolenstraat 16, Drachten | zaterdag 22 december 2018 | Zaal open: van 21.00 tot 3.00 uur | Ticketprijs:
€ 5,00 | www.iduna.nl